ua en ru

ІДІЛ запідозрили у створенні невидимої для сканерів вибухівки, - CNN

ІДІЛ запідозрили у створенні невидимої для сканерів вибухівки, - CNN Фото: у США заборонили перевозити електроніку в ручній поклажі

У США ввели часткову заборону на електроніку в ручній поклажі

Члени терористичної організації "Ісламська держава" могли розробити новий метод доставки вибухонебезпечних речовин у літаки під виглядом батарей в ноутбуках. Про це повідомляє CNN, посилаючись на власні джерела в спецслужбах США.

"Терористичні угруповання, такі як ІДІЛ могли розробити інноваційні методи встановлення вибухових пристроїв в електронні гаджети. Терористи придбали зразки обладнання, що використовується в аеропортах для контролю і забезпечення безпеки", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, це обладнання допомагає терористам тестувати нові варіанти проносу вибухівки на борт авиасуден. В якості контейнера для вибухівки члени ІДІЛ можуть використовувати батареї для ноутбуків. Виявлення таких потенційних бомб стане великою проблемою для служб аеропортів.

Джерело в спецслужбах повідомило, що саме через це американське міністерство внутрішньої безпеки в березні заборонило перевезення в ручній поклажі декількох авіакомпаній великогабаритних електронних пристроїв: фотоапаратів, планшетів, ноутбуків, DVD-програвачів. Все це просять здавати в багаж. Заборону ввели для пасажирів авіакомпаній, що літають з Штатів до мусульманських країн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на кордоні між Іраком і Сирією в результаті авіаудару був убитий головний пропагандист терористичної організації "Ісламська держава" Ібрагім Аль-Ансарі.