ua en ru

ИГИЛ взяла на себе відповідальність за розстріл поліцейських в дагестанському Дербенті

ИГИЛ взяла на себе відповідальність за розстріл поліцейських в дагестанському Дербенті Фото: ИГИЛ взяла на себе відповідальність за бойовиків, які вбили поліцейських в Дагестані

В результаті перестрілки двоє поліцейських загинули, ще 15 отримали поранення

Терористичне угрупування "Ісламська держава" (ИГИЛ) взяла на себе відповідальність за дії бойовиків, вступили в перестрілку з російськими поліцейськими в Дербенті (Дагестан, РФ). Про це повідомляє РБК.

В результаті перестрілки двоє поліцейських загинули, у тому числі начальник карного розшуку. щонайменше 15 правоохоронців були поранені.


У той же час агентство ісламістів Amaq заявило, що бойовики ИГИЛ вбили трьох співробітників поліції в Дербенті. При цьому в повідомленні нічого не сказано про втрати ісламістів.

Повідомляється, що в суботу, 14 травня, поліцейські спробували перевірити одну з квартир багатоповерхового будинку в Дербенті в ході операції з пошуку причетних до вбивства 82-річного батька колишнього мера Дербента.

Знаходилися всередині бойовики відкрили вогонь по поліцейським, а один з нападників кинув у правоохоронців гранату.

В результаті вибуху начальник райвідділу поліції та начальник служби дільничних отримали поранення, але встигли покинути квартиру. Начальник карного розшуку залишився всередині і був захоплений бойовиками і згодом убитий.

Після того, як силовики переконалися в загибелі начальника карного розшуку, вони пішли на штурм квартири. В результаті їм вдалося усунути чотирьох бойовиків.

Нагадаємо, сьогодні, 14 травня, кілька смертників атакували урядовий комплекс за межами столиці Іраку, загинули щонайменше п'ятеро солдатів.