ua en ru

ІДІЛ може застосувати "брудну бомбу" на Олімпіаді в Ріо, - Daily Mirror

ІДІЛ може застосувати "брудну бомбу" на Олімпіаді в Ріо, - Daily Mirror Фото: в ООН побоюються застосування радіологічної зброї на Олімпіаді-2016

Фахівці ООН відправили в Бразилію спеціальне обладнання для запобігання потенційній загрозі

Терористичне угрупування "Ісламська держава" (ІДІЛ) може застосувати радіологічну зброю, так звану " брудну бомбу", на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро в серпні. Про це повідомляє британська газета The Daily Mirror.

За даними видання, фахівці з безпеки ООН відправили в Бразилію спеціальне обладнання, щоб допомогти запобігти потенційній загрозі.


У свою чергу МАГАТЕ надало посадовим особам ігор індивідуальні та портативні дозиметри для використання протягом усієї Олімпіади, яка розпочинається у п'ятницю.

Як повідомила The Sun, глава Бразилії з боротьби з тероризмом Альберто Луїс Салаберрі вважає, що існує "реальна загроза" від ІДІЛ в Ріо в цьому місяці і, з його слів, ним вжито численних заходів" у країні, щоб запобігти їй.

Він також підкреслив, що загроза атаки на ігри різко зросла в останні місяці через теракти по всій Європі.

Крім того, з його слів, у Бразилії зафіксовано зростання кількості громадян, що симпатизують терористам.

Нагадаємо, спецслужби великої Британії розслідують щонайменше чотири випадки, пов'язані з підготовкою терактів в Сполученому Королівстві, а поліція не виключає можливості терористичних атак в Лондоні.