ua en ru

ІГ "УПЕК" введе в експлуатацію підшипниковий завод у Білгородській області в IV кв. 2011 р

Індустріальна група (ІГ) "УПЕК" (Харків) планує закінчити будівництво підшипникового заводу в Білгородській області (Росія) в III кв. 2011 р. Про це журналістам у ході круглого столу "Перспективи українського бізнесу в Росії" заявив голова ІГ "УПЕК" Анатолій Гіршфельд, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завод буде введений в експлуатацію в IV кварталі. Він буде працювати в кооперації з Харківским підшипниковим заводом. Адже відстань між ними буде всього 150 км", - заявив А.Гіршфельд.

При цьому за його словами, потужність заводу в Білгородській області становитиме 25 тис. юнітів на місяць (300 тисяч юнітів на рік). При цьому потужність заводу в Харкові складає 500 тис. юнітів на рік.
За словами А.Гіршфельда, на заводі в Білгородській області будуть вироблятися підшипники нового типу. На новому заводі буде працювати від 500 до 700 чоловік, а середня зарплата складе 700 дол.

А.Гіршфельд також зазначив, що завод у Білгородській області буде в основному працювати на російський ринок, оскільки зараз 80% вироблених ІГ "УПЕК" підшипників поставляються до Росії.

"Може бути ми будемо працювати і на інших ринках, наприклад, у Прибалтиці. Але для цього потрібно пройти довгий процес сертифікації, який триває 2-3 роки", - зазначив А.Гіршфельд.

Нагадаємо, раніше А.Гіршфельд заявляв про плани побудувати підшипниковий завод в Білгородській обл. Інвестиції в завод повинні скласти 25 млн євро. Перша черга будівництва заводу була закінчена в кінці 2010 р.