ua en ru

Ієна впала до рівня 85 ієн за долар

Ієна впала до рівня 85 ієн за долар вперше з квітня 2011 року в очікуванні того, що сьогодні Сіндзо Абе прийме присягу на пост прем'єр-міністра Японії.

Лідер перемогла на парламентських виборах Ліберально-демократичної партії Японії та її партнер по коаліції - голова партії «Комейто» Нацуо Ямагуті - вчора погодили цільовий показник інфляції на рівні 2%. Крім того, вони прийняли рішення про великому за обсягом пакет стимулюючих заходів, покликаних підтримати зростання японської економіки і перемогти дефляцію. Питання про перегляд законодавства, згідно з яким працює Центробанк країни, не піднімався, проте він може бути обговорено в разі виникнення такої необхідності.

Також зниження ієни сприяє опублікований 26 грудня протокол листопадового засідання Банку Японії, який показав рішучість керівництва ЦБ забезпечити ослаблення курсу національної валюти.

Ринки в Австралії і Великобританії закриті у зв'язку зі святкуванням Дня подарунків.

У середу більшість країн відзначають День подарунків, у зв'язку з чим, ринки будуть закриті. В цей день дані надасть тільки США: в 14:00 GMT вийде індекс цін на житло в 20 найбільших містах і загальнонаціональний композитний індекс цін на житло S&P/CaseShiller за жовтень, а в 15:00 GMT виробничий індекс ФРС-Річмонда за грудень.

За матеріалами компанії TeleTRADE