ua en ru

Ідеї "Українського вибору" знайшли відображення у програмі "Опозиційного блоку", - Німченко

Партію "Опозиційний блок" та громадську організацію "Український вибір" об'єднують спільні ідеї та цілі. Про це повідомив заступник голови руху "Український вибір", заслужений юрист України Василь Німченко, який балотувався в народні депутати за списком "Опозиційного блоку".

За його словами, спільними цілями партії та громадського руху є розвиток державності в Україні на принципах демократії; створення інститутів народовладдя; децентралізація влади і зміщення центру управління до територіальних громад та їх об'єднань із збереженням територіальної цілісності країни; подолання корупції; відновлення національного виробництва; забезпечення соціального захисту громадян та статусу народу як справжнього господаря земельних ресурсів України.

"Досягнення зазначених цілей - невід'ємна складова діяльності "Украинскиого вибору". Знайшли вони своє відображення і в передвиборчій програмі "Опозиційного блоку", - підкреслив Німченко.

На думку юриста, саме ініціатива лідера "Українського вибору" Віктора Медведчука щодо плану примирення і початку діалогу стала першим кроком на шляху до врегулювання конфлікту. "В програмі "Опозиційного блоку" також передбачені розробка і реалізація Національного плану примирення і діалогу місцевих рад, представників територіальних громад з усіх регіонів України. Хіба це не загальна мета громадської організації та політичної партії? Але для її досягнення потрібні конституційно-правовий механізм врегулювання конфлікту і прийняття Верховною Радою цілого комплексу законодавчих ініціатив. Ідея примирення повинна домінувати в суспільстві у противагу ідеології «партії війни", - вважає Німченко.

Він упевнений: щоб виправдати довіру громадян, необхідно втілити в життя ідеї розвитку державності в Україні, законопроектные напрацювання "Українського вибору", а також прийняти ефективні закони щодо попередження і викорінення корупції, створити систему доступного правосуддя і забезпечити зміщення влади з центру до територіальним громадам.

"У нас дуже мудрий народ, і я вірю, що ми зможемо знайти шлях до відновлення миру. А час й історія розсудять, хто був винен у розколі країни і української нації", - підкреслив Німченко.