ua en ru

IDC: В Україні за 2012 р. ринок витратних матеріалів у грошовому вираженні скоротився на 11% - до 130,4 4 млн дол

В Україні за 2012 р. ринок витратних матеріалів у грошовому вираженні скоротився на 11% - до 130,4 млн дол. Про це повідомляє аналітична компанія IDC.

Згідно з оцінками компанії, ринок витратних матеріалів в штучному вираженні скоротився на 12% - до 25,3 млн. картриджів.

Частка неоригінальних витратних матеріалів в Україні залишається високою в порівнянні з іншими європейськими країнами та Росією. Однак, при цьому співвідношення сукупних грошових витрат на купівлю друкуючої техніки і РМ (включаючи оригінал і неоригінал) приблизно відповідає загальноєвропейському рівню.

"У цілому витрати на витратні матеріали знижуються, причому дана тенденція спостерігається не лише у нас в країні, але й по всій Європі. Причиною є скорочення витрат, пов'язане із складною економічною ситуацією, а також деякі інші фактори, зокрема, масове поширення смартфонів і планшетів, які в даний час негативно впливають на обсяги друку; особливо помітно їх вплив в сегменті домашніх користувачів", - вважає Олексій Гвозденко, менеджер програм досліджень IDC на ринку периферії у країнах СНД.

Згідно з прогнозами IDC, у найближчі роки парк друкуючої техніки в Україні зростати не буде, тому очікувати серйозної позитивної динаміки на ринку витратних матеріалів також не варто.

Читайте також: Продажі ПК у світі за три місяці 2013 р. впали на рекордні 13,9%