ua en ru

IATA знизила прогноз по прибутку світової авіаіндустрії в 2013 р. на 7,9%

Міжнародна асоціація повітряного транспорту переглянула прогноз по прибутку авіаперевізників в 2013 р.

Міжнародна асоціація повітряного транспорту переглянула прогноз по прибутку авіаперевізників в 2013 р. Про це повідомляє "Росія 24".

Згідно з прес-релізом Міжнародної асоціації повітряного транспорту (International Air Transport Association, IATA) прибутки авіаіндустрії від пасажирських і вантажних перевезень в 2013 р. будуть на 1 млрд дол. менше, ніж очікувалося раніше.

У IATA знизили прогноз по прибутках на 7,9% з 12,7 млрд дол. до 11,7 млрд дол.

Згідно з новим прогнозом обсяг пасажирських перевезень в 2013 р. збільшиться на 5%. По вантажоперевезеннях очікується збільшення обсягу на 0,9%. Попередні прогнози складали 5,3% і 1,5% відповідно.

"В цілому ми бачимо, що перед авіаіндустрією, як і раніше, зберігаються достатньо непогані перспективи. У довгостроковому плані прибутки продовжать рости. Проте при цьому ми зіткнулися з низкою негативних чинників. Вантажні авіаперевезення не демонструють скільки-небудь істотного зростання, в цьому напрямі спостерігається стагнація. Помітно знизилися темпи економічного зростання країн, що розвиваються. Крім того, зростання цін на нафту також внесло свій негативний внесок до скорочення прибутків цього року", - сказав виконавчий директор IATA Тоні Тайлер.

В рамках своєї відеоконференції з журналістами глава IATA відзначив, що "світова економіка в цілому розвивається повільнішими темпами, ніж очікувалося".

В результаті в IATA прогнозують слабкішу динаміку по пасажирських і вантажних авіаперевезеннях по таких країнах, як Індія, Бразилія, Китай, а також по Азіатсько-Тихоокеанському регіону.