ua en ru

У I півріччі 2015 р. прибуток ХТЗ склав 4,66 млн грн

Протягом січня-червня 2015 р. середня зарплата працівників ПАТ "Харківський тракторний завод" (ХТЗ) збільшилася на 37% і склала 6180 грн на місяць, що практично вдвічі перевищує середні показники зарплат по всій країні. Такі дані повідомило керівництво підприємства, підбиваючи підсумки роботи у першому півріччі.

Зазначається, що заробітна плата виплачується в повному обсязі і в строк всім 2846 співробітникам.

"ХТЗ - одне з небагатьох підприємств України, яке продовжує безперебійно працювати в умовах воєнного часу. Незважаючи на важку економічну ситуацію в країні, труднощі з постачанням комплектуючих з-за кордону і падіння попиту на внутрішньому ринку на громадянську машинобудівну техніку, керівництво заводу знаходить нові ринки збуту за периметром країни, наповнюючи економіку України валютною виручкою і розвиваючи експортний потенціал. Тільки в першому півріччі 2015 року виручка заводу склала більше 600 млн грн", - підкреслив генеральний директор ПАТ "Харківський тракторний завод" Владислав Губін.

За його словами, прибуток підприємства за звітний період склав 4,66 млн грн. Нагадаємо, що в 2014 році завод став єдиним промисловим підприємством України, яке завершило рік з прибутком, тоді як в цілому ВВП країни за цей період скоротився на 17%.

У ХТЗ повідомляють, що підприємство нарощує продажі як всередині країни, так і за її межами. В даний час представництва співробітників ПАТ "Харківський тракторний завод" працюють в цілому ряді держав Європи, Азії і Африки.

За результатами роботи у першому півріччі ПАТ "Харківський тракторний завод" зміг наростити обсяги реалізації тракторної техніки на 3,9% порівняно з аналогічним періодом 2014 року. До кінця року керівництво підприємства має намір закріпити позитивні тенденції, сприяти розвитку експортного потенціалу, що дасть можливість забезпечувати роботою та гідною зарплатою тисячі жителів Харкова, платити податки і підтримувати соціальну стабільність в регіоні.

З 2008 року на ХТЗ проводиться тільки громадянська техніка. В даний час Рада національної безпеки України вивчає можливість організації на заводі випуску техніки для потреб військових відомств України. Делегація РНБОУ та Міністерства оборони України на чолі з представниками керівництва обох відомств Володимиром Греком і Ігорем Павловським відвідала ПАТ "Харківський тракторний завод" 17-го липня поточного року.

Керівництво ХТЗ висловлює впевненість у тому, що влада в місті, регіоні та країні зроблять всі необхідні заходи для запобігання будь-яких зовнішніх провокацій, спрямованих на дестабілізацію роботи підприємства. "Наше підприємство відіграє стратегічно важливу роль в економіці України. Ми працюємо на розвиток глобальної конкурентоспроможності української промисловості, у повній відповідності з національними інтересами й державними завданнями", - зазначає Владислав Губін.

Нагадаємо, ПАТ "Харківський тракторний завод" є одним з найбільших машинобудівних підприємств України і найбільшим платником податків Харківської області. За підсумками 2014 року обсяг податкових відрахувань ХТЗ до бюджетів усіх рівнів склав 150 млн грн.