ua en ru

В. о. прокурора Києва анонсував реформування відомства

Виконуючий обов'язки прокурора Києва Олег Валендюк вважає, що кардинальні реформи потрібні не тільки органам внутрішніх справ, але і всій правоохоронній системі, включаючи прокуратуру. Про це Валендюк заявив кореспонденту видання "Апостроф".

"Чого тільки варта недавня історія з sms-листуванням так званих "Лисих птахів", - зазначив Валендюк, говорячи про корупцію в прокуратурі.

"Упевнений, що новий підхід до підбору кадрів в органах прокуратури, передбачений новим законом "Про прокуратуру" - проведення відкритих конкурсів з призначенням керівників місцевих прокуратур, а також перевірка професійних і загальних знань усіх працівників - дозволять нам очистити свої ряди", - сказав в. о. прокурора Києва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 3 липня на Софійській площі в Києві відбулася урочиста церемонія прийняття присяги, в якій взяв участь президент Петро Порошенко, посол США Джеффрі Пайетт та інші високопоставлені чиновники.

За словами глави МВС Арсена Авакова, співробітники патрульної поліції будуть отримувати зарплату у розмірі 8-10 тис. грн на місяць.