ua en ru

В.о. генпрокурора повинен піти у відставку, - Ренат Кузьмін

Якщо світове співтовариство і український народ найближчим часом не почують звіт про розкриття резонансних злочинів, влада повинна піти у відставку. Про це кандидат в Президенти України Ренат Кузьмін заявив у четвер на онлайн-конференції.

Політик вважає, що на сьогоднішній день ні українські громадяни, ні світова спільнота не знають про результати розслідування тяжких злочинів, скоєних в Україні за останній час.

"На жаль, за час, що минув з моменту вчинення злочинів, нічого не зроблено для того, щоб розповісти українському народу про те, хто ж стоїть за цими подіями. Ми ще не знаємо, як з'явилася зброя у активістів, хто давав команди стріляти. Ми також не знаємо, хто вбивав активістів, і хто вбивав міліціонерів", - сказав Кузьмін.

Він також нагадав, що нерозкритими залишаються злочини не тільки вчинені безпосередньо на Майдані, але і інші.

"Чомусь всі забули про те, що в ході протистояння відбувалися і інші злочини. Пам'ятаєте, як застрелили інженера, який намагався вийти з палаючого офісу Партії регіонів. Так ось цей злочин досі не розкрито. Як і не розкриті злочини в Одесі. Також не розслідуються і вбивства в Донбасі", - зазначає політик.

Він також заявив, що на сьогоднішній день прокуратура, СБУ та МВС намагаються приховати правду.

"Справи відкриваються, ми чуємо доповіді про те, що прокуратура займається розслідуванням, але результатів немає. Якщо ми не почуємо відповідь, ми повинні зробити один простий висновок - влада не хоче, щоб правду знало світове співтовариство і український народ. А це означає тільки одне - що у всіх цих злочинах, можливо, є слід, що веде до деяких представників нинішньої влади, - зазначив Кузьмін. - Вихід один: якщо світове співтовариство і український народ вимагатимуть звіт, а злочини розкриті не будуть, то влада повинна піти у відставку. І Генпрокурор, і його заступники, які відповідають за розслідування саме цих злочинів. Також як і працівники, і керівники інших правоохоронних органів, які безпосередньо займаються розкриттям цих тяжких злочинів".