ua en ru

В.о. гендиректора "Запоріжсталі" призначений Ростислав Шурма

Виконуючим обов'язки генерального директора ВАТ "Запоріжсталь" призначений Ростислав Шурма, який раніше обіймав посаду заступника директора металургійного дивізіону групи "Метінвест". Про це повідомили в прес-службі "Запоріжсталі".

У групі "Метінвест" Шурма керував процесом діяльності металургійних підприємств групи. Одним з реалізованих Шурмою проектів стало створення в "Метінвесті" дивізіону сталі і прокату. Пізніше дивізіон сталі і прокату був трансформований у металургійний дивізіон, який об'єднав коксохімічне, сталеплавильне, прокатне і трубне виробництва групи. Крім цього, він керував процесами інтеграції всіх нових підприємств, які увійшли до складу групи "Метінвест" ("Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча", "Траметал", "Промет", "Макіївський металургійний завод").

У різні періоди часу Шурма був членом наглядової ради ММК ім. Ілліча, головою наглядової ради заводу "Промет" (Болгарія), членом ради директорів "Метінвест-Траметал" (Італія).

Нагадаємо, раніше сьогодні повідомлялося, що група "Метінвест" разом з групою інвесторів сконцентрувала 50,0032% акцій комбінату "Запоріжсталь".

ВАТ "Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" - одне з найбільших промислових підприємств України. Спеціалізується на виробництві гарячекатаного і холоднокатаного листа з вуглецевої, низьколегованої, легованої і нержавіючої сталі.

"Метінвест" - вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Основними акціонерами Metinvest B.V. є група СКМ (71,25% акцій), що належить Ринату Ахметову, "Смарт-холдинг" (23,75% акцій) Вадима Новинського і Clarendale Limited (5% акцій) Володимира Бойка, гендиректора Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча. Чистий прибуток компанії в 2011 р. виросла в 4,2 рази - до 1,854 млрд дол.