ua en ru

І в хороші часи, і в погані, Європа завжди може розраховувати на США, - Барак Обама

І в хороші часи, і в погані, Європа завжди може розраховувати на США, - Барак Обама Фото: Барак Обама пообіцяв Європі підтримку в забезпеченні безпеки на континенті

НАТО почало нарощувати свої військові бюджети у відповідь на серйозні загрози з боку терористів, відроджуваної Росії і нестабільності на Близькому Сході і Північній Африці

США надаватимуть Європі довгострокову військову підтримаю по забезпеченню безпеки на європейському континенті та захисту всіх її союзників. Про це заявив американський президент Барак Обама, беручи участь у своєму останньому саміті НАТО перед відходом у січні наступного року з поста президента США, передає Reuters.

"Те, що ніколи не зміниться - це непохитна відданість Сполучених Штатів у забезпеченні безпеки і оборони Європи, наших трансатлантичних відносин, відданість нашій спільній обороні", - сказав президент США на саміті НАТО у Варшаві.

Як пише агентство, заяви Обами звучать на тлі триваючої виборчої кампанії в США, де кандидат у президенти від Республіканської партії Дональд Трамп назвав НАТО "застарілим" союзом і запропонував європейцям самим подбати про власну безпеку.


У свою чергу, Обама підкреслив, що НАТО припинило своє довгострокове скорочення витрат на оборону, що тривало протягом останніх кількох років, і почало нарощувати свої військові бюджети у відповідь на серйозні загрози з боку терористів, а також у відповідь на відродження Росії і нестабільність на Близькому Сході і Північній Африці.

Він також зауважив, що в наступному році буде відзначатися 100-річчя з моменту першого розгортання військ США на європейському континенті під час Першої світової війни.

"І в хороші часи, і в погані, Європа завжди може розраховувати на Сполучені Штати", - додав Барак Обама.

Нагадаємо, Порошенко і лідери G5 узгодили дії для тиску на РФ по виконанню Мінських угод.