ua en ru

І.Аліев: Азербайджан розраховує на тісну співпрацю з Україною в енергетичній сфері

Азербайджан готовий обговорювати нові плани щодо співпраці в енергетичній сфері з Україною. Про це заявив президент Азербайджану Ільгам Алієв під час відкриття другого засідання Ради президентів України та Азербайджану сьогодні, 28 жовтня, в Києві, повідомляє радіо "Свобода".

"Питання, які Ви відзначили, становлять велику важливість для нас, для наших відносин. Питання, пов'язані з енергетичною політикою між нашими країнами завжди вирішувалися в дусі дружби, конструктивізму та взаємної вигоди", - заявив І.Алієв.

За його словами, на сьогоднішньому етапі є нові ідеї і можливості для розширення двосторонньої співпраці в енергетичній сфері.

Як заявив президент Азербайджану, енергетичний блок двосторонніх відносин позитивно впливає на зростання товарообігу між країнами.

І.Алієв також наголосив, що теми співпраці в нафтовій, газовій сферах, які обговорюватимуть під час його нинішнього візиту, матимуть велике значення для розвитку двосторонніх відносин.

Зі свого боку, Президент України Віктор Янукович подякував своєму колезі за увагу, яку він приділяє розвитку паливно-енергетичної співпраці між Україною й Азербайджаном.

В.Янукович повідомив, що Україна розглядає Азербайджан як свого надійного "партнера й друга", а також наголосив, що ця країна займає дуже важливу позицію в Каспійському регіоні.