ua en ru

І.Акімова: Адмінреформу довелося наблизити через "опір середовища"

Адмінреформу довелося наблизити через "опору середовища". Про це заявила заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова в ефірі телеканалу "Інтер".
"По всіх напрямках реформи почалися...але коли ми підійшли до таких важливих речей, як дерегуляція, то стало зрозуміло: якщо не наблизити адміністративну реформу, то нічого не вийде...причиною став саме "опір середовища" (чиновників)", - заявила І.Акімова.

Нагадаємо, своїм указом Президент доручив Кабінету міністрів забезпечити в процесі ліквідації, реорганізації центральних органів виконавчої влади скорочення чисельності державних службовців, які працюють у центральних органах виконавчої влади, не менше, ніж на 30%; подати у двомісячний строк проекти положень про центральні органи виконавчої влади; вжити заходів щодо ліквідації урядових органів в системі центральних органів виконавчої влади; опрацювати питання оптимізації механізму реалізації державної політики на місцевому рівні, в тому числі щодо функціонування територіальних органів центральних органів виконавчої влади.