ua en ru

Hyundai Rotem за поломку поїздів будуть виставлені серйозні штрафні санкції, - Азаров

Південнокорейської компанії Hyundai Rotem за поломку поїздів будуть виставлені серйозні штрафні санкції.

Південнокорейської компанії Hyundai Rotem за поломку поїздів будуть виставлені серйозні штрафні санкції. Про це у своєму Facebook заявив екс-прем'єр, лідер Партії регіонів Микола Азаров.

"Південнокорейської компанії будуть виставлені серйозні штрафні санкції, і ми всі будемо прагнути якомога швидше відновити швидкісне сполучення цих поїздів", - написав він.

Крім цього, Азаров зазначив, що наступного тижня збереться комісія з питання усунення дефектів у поїздах.

"Наступного тижня збереться авторитетна комісія, до якої увійдуть найкращі наші фахівці, а також фахівці південнокорейської компанії і буде розглянуто питання усунення дефектів, і стане ясно, коли відновиться експлуатація цих поїздів", - додав екс-прем'єр.

"Я попросив міністра, щоб він обов'язково дав відповідну інформацію нашими людям", - додав він.

Нагадаємо, 12 лютого "Укразилизныця" зняла з експлуатації поїзда Hyundai у зв'язку з виявленими в кузовах тріщинами.

В Україні з 2012 р. експлуатуються 10 поїздів виробництва компанії Hyundai Rotem загальною вартістю 307 млн дол. Всі вони перебувають у віданні держпідприємства "Українська залізнична швидкісна компанія" - дочірньої структури "Укрзалізниці".

Поїзди курсували між Києвом і Львовом, Донецьком, Дніпропетровськом, Харковом, Тернополем, Запоріжжям, Хмельницьким, а також між Донецьком, Дніпропетровськом, Сімферополем і Харковом.