ua en ru

Hyundai і Cisco розроблять технологію підключення машин до Інтернету

Hyundai і Cisco розроблять технологію підключення машин до Інтернету Фото: створювати високопродуктивний комп'ютер на колесах" буде компанія "Сіско" (Reuters)

Про це з посиланням на заяву південнокорейського автовиробника повідомляє "Рейтерс"

Південнокорейський автовиробник Hyundai Motor (HYUD) спільно з американською Cisco Systems (CSCO) розробляють технологію підключення автомобілів до Інтернету, яка стане кроком щодо втілення ідеї про створення "високопродуктивного комп'ютера на колесах". Про це з посиланням на заяву Hyundai повідомляє агентство Reuters.

Як зазначається, у ході зустрічі в Сеулі віце-голова Hyundai Чон Ийсон і голова Cisco Чак Роббінс домовилися про спільну розробку технології бортової мережі для високошвидкісної передачі великого об'єму даних.


"Співпраця є частиною більш широкої стратегії Hyundai Motor по створенню лідирує в галузі мережевий автомобільної платформи за допомогою спільної роботи з провідними технологічними партнерами", — йдеться в заяві автокомпанії.

Раніше стало відомо, що Toyota і Microsoft разом розроблять "автомобільну технологію майбутнього", яка буде заснована на базі платформи хмарного сервісу від Microsoft Azure.

Як передбачається, завдяки цій технології автомобілі Toyota навчаться запам'ятовувати маршрути водія, пропонувати інформаційні послуги, що враховують звички, смаки і стан здоров'я автомобіліста.

Нагадаємо, сучасні технологічні компанії виявляють дедалі більше уваги до авторинку. Так, на Всесвітньому мобільному конгресі наприкінці лютого в Барселоні свої рішення для "підключених" автомобілів представили Samsung, Ericsson, SAP, Vodafone.

Як повідомляло РБК-Україна, "розумні" автомобілі у світі стають масовим явищем, чого не скажеш про Україну: у нас цей тренд тільки зароджується.