ua en ru

Hyperloop One розігнала надшвидкісну систему поїздів до 310 км/год

Hyperloop One розігнала надшвидкісну систему поїздів до 310 км/год Фото: Hyperloop (twitter.com-WillPowell)

Тест проводився 29 липня на випробувальному полігоні в штаті Невада

Компанія Hyperloop One завершила випробування сверскоростной системи транспорту на тестовій трасі , в ході якого була досягнута швидкість 310 км/ч. Про це сообщает TechCrunch.

Повідомляється, що тест проводився 29 липня на випробувальному полігоні в штаті Невада. Капсула, яка проїхала майже 500 м за спеціально створеною трубі розігналася до 192 миль в годину (310 км/ч). Спочатку планувалося розігнати її до 402 км/ч.

Відзначено, що досягнута швидкість більш ніж у два рази перевищила швидкість, яка була показана на перших повноцінних випробуваннях, які пройшли у травні. Досягнута швидкість тоді склав 112,6 км/год. Тоді ж вперше компанія показала перший прототип універсальної капсули, яка буде пересуватися на візку всередині труби

Відзначено, що проект надшвидкісний системи поїздів Hyperloop створив глава SpaceX Ілон Маск, однак сам втілювати його в життя не став. У 2013 році він представив свій проект і виклав його у відкритий доступ. Проектом Маска скористалися дві компанії: Hyperloop Transportation Technologies (HTT) і Hyperloop One.

За задумом Маска, надшвидкісна система являє собою закриту трубу, в якій поїзд зможе переміщатися зі швидкістю від 480 км/год до 1220 км/год завдяки відсутності тертя рейок і опору повітря.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд Сполучених Штатів Америки схвалило спорудження лінії вакуумного поїзда Hyperloop Нью-Йорк - Вашингтон.