ua en ru

Human Rights Watch: ситуація з правами людини в Криму залишається репресивною

Human Rights Watch: ситуація з правами людини в Криму залишається репресивною Фото: ситуація з правами людини в Криму залишається репресивною

Правозахисники зазначають, що влада, як і раніше, змушує мовчати критиків

Ситуація з правами людини в окупованому Росією Криму залишається репресивною. Про це йдеться у звіті міжнародної правозахисної організації Human Rights Watch щодо ситуації в України.

"Ситуація з правами людини в окупованому Росією Криму лишається репресивною. Люди, які відмовляються від російського громадянства і зберігають українське, стикаються із серйозними труднощами у доступі до освіти, працевлаштування та соціальної допомоги. Влада не проводить ефективні розслідування насильницьких зникнень кримськотатарських та проукраїнських активістів, які сталися у 2014 році", - йдеться у звіті.

Правозахисники також зазначають, що влада, як і раніше, змушує мовчати критиків і продовжує чинити тиск на кримських татар - етнічну меншину, яка відкрито критикує дії Росії в Криму.

Нагадаємо, новообраний президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Педро Аграмунт закликає Росію сприяти відновленню контролю України над її територіями.