ua en ru

Human Rights Watch критикує РФ за тиск на норвезьких журналістів

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch піддала критиці російську владу за надання тиску на двох норвезьких тележурналістів. Про це повідомляє радіо "Свобода".

У розміщеному у вівторок на сайті організації заяві йдеться, що протягом трьох днів російська поліція кілька разів затримувала і допитувала співробітників норвезької телекомпанії TV2, яка акредитована на що відкриваються в Сочі зимових Олімпійських іграх 2014 р.

Російській владі слід негайно припинити тиск на журналістів і забезпечити свободу слова напередодні зимової Олімпіади в Сочі, підкреслила Джейн Б'юканан - директор з проектів Human Rights Watch для Європи та Центральної Азії.

За інформацією правозахисників, з 31 жовтня по 2 листопада співробітники ГИБДД шість разів зупиняли репортера Ойстена Богена й оператора Ааге Аунеса, які робили репортажі в Республіці Адигея, що межує з Сочі, три рази їх затримували, допитували в агресивній манері про їх професійних планах, а також задавали питання особистого характеру. Один раз співробітник поліції навіть пригрозив відправити Богена у в'язницю.