ua en ru

Хуг закликав відкрити додаткові пункти пропуску в Луганській області

Хуг закликав відкрити додаткові пункти пропуску в Луганській області Фото: Олександр Хуг (flickr.com/osce)

В СММ ОБСЄ заявили, що сторони повинні відкрити більше КПВВ в Луганській області задля мирних жителів

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) в Україні Олександр Хуг заявив про необхідність відкриття додаткових контрольно-пропускних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) на лінії зіткнення в Луганській області. Про це повідомляє місія ОБСЄ в Twitter.

"Сторони повинні відкрити більше КПВВ в Луганській області задля мирних жителів, які щодня перетинають лінію дотику", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що сьогодні патруль СММ ОБСЄ перетнув міст в Луганській області. Зазначено, що це поки єдностей пункт пропуску в області, де міст все ще значно пошкоджений.

"Літо - найкращий час для ремонту. Але перш ніж почати ремонтні роботи сторони повинні припинити вогонь і розвести сили і засоби", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) констатує складності з допуском на непідконтрольну територію.

Повідомляється, що заборона доступу на територію для СММ ОБСЄ, - ред.) є типовою ситуацією, зокрема для територій, які не знаходяться під контролем уряду.