ua en ru

ХТЗ за 10 міс. 2009 р. збільшив виробництво труб великого діаметру на 70% - до 483 тис. т.

Харцизький трубний завод в січні - жовтні 2009 р. виробив 483,226 тис. т труб великого діаметру, що на 70% більше, ніж за відповідний період минулого року. Про це повідомляє прес-служба компанії.

У жовтні 2009 р. на підприємстві вироблено 30,66 тис. т труб великого діаметру, що на 24% менше, ніж в серпні 2009 р.

Зниження об'ємів виробництва в жовтні в порівнянні з вереснем 2009 р. підприємство пов'язує з проведенням в основних цехах заводу планових капітальних ремонтів основного устаткування.

ВАТ "Харцизький трубний завод" - найбільший в СНД виробник прямошовних електрозварювальних труб великого діаметру від 478 до 1420 мм для магістральних газо- і нафтопроводів. Потужності заводу дозволяють випускати більше 1,6 млн т труб на рік. ХТЗ входить до дивізіону сталі і прокату групи "Метінвест".
"Метінвест" - міжнародна вертикально-інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Виробничі потужності підприємств групи дозволяють повністю задовольняти власні потреби в сировині, рідкій сталі і напівфабрикатах, забезпечувати значну частину українських і європейських підприємств, а також металургію Азії. Акціонерами групи "Метінвест" є група СКМ (75%) і група компаній "Смарт-холдинг" (25%), які беруть участь в управлінні групою "Метінвест" на партнерських початках. Об'єднання гірничо-металургійних активів СКМ і "Смарт-холдингу" в рамках "Метінвесту" почалося в 2007 р. і завершиться в 2009 р.
ТОВ "Метінвест Холдинг" - управляюча компанія групи "Метінвест".