ua en ru

HTC собирается выпустить собственный вариант смарт-часов

Тайванська компанія HTC може розширити сферу діяльності і почати виробництво власної версії смарт-годин. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Тайванська компанія HTC може розширити сферу діяльності і почати виробництво власної версії смарт-годин. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Генеральний директор HTC Пітер Чоу і голова правління компанії Шер Вонг натякнули на те, що тайванська компанія може представити свою версію "розумних годин. Крім цього, представники компанії не заперечують можливості появи нового планшета.

За словами Чоу, HTC спільно з американською Microsoft працює над створенням нового пристрою, носимого на зап'ясті. Ніяких подробиць на сьогоднішній день озвучено не було.

Це не перший проект по створенню смарт-годин в історії HTC. У 2004 р. компанія вже випускала подібний продукт. Проте пізніше його було знято з виробництва із-за слабкого попиту. Що ж стосується нового планшета від HTC, то тут інформації теж не дуже багато. Глава тайванської компанії поділився лише кількома короткими епітетами на адресу новинки, назвавши її "революційної".

HTC вже намагалася домогтися успіху і на швидко зростаючому планшетному ринку, але зазнала фіаско. У лютому 2011 р. був випущений перший планшет, а саме 7-дюймовий HTC Flyer на базі 1,5-гигагерцового процесора і операційної системи Google Android.

Пізніше, у вересні 2011 р., був представлений 10,1-дюмовий HTC Jetstream з підтримкою 4G LTE. Споживачі зустріли обидва гаджета досить холодно, і з тих пір HTC не робила нових спроб заявити про себе в цьому сегменті.

Справи у HTC йдуть не дуже добре. У третій чверті 2013 р. HTC зафіксувала перший за 10 років квартальний збиток. Виручка тоді скоротилася на 33% порівняно з 2012 р. і склав 47 млрд тайваньських доларів, що становить близько 1,6 млрд дол., а чистий збиток склав 2,97 млрд тайваньських доларів, або близько 101 млн дол.

Багато експерти песимістично оцінюють перспективи HTC. Згідно з прогнозом BNP Paribas Securities поставки апаратів компанії будуть скорочуватися швидше, ніж передбачалося: у 2013 р. - до 20,5 млн одиниць, а в 2014 р. - до 10,7 млн штук.