ua en ru

HSBC планує продати Credit Suisse приватний банк у Японії

Найбільший банк Європи HSBC відмовиться від приватного банківського обслуговування в Японії, продавши бізнес швейцарському інвестиційному банку Credit Suisse, який має намір збільшити присутність на другому за величиною ринку мільйонерів у світі, передає Reuters.
HSBC продасть висококласне підрозділ приватного банківського обслуговування для клієнтів з обсягом фінансових активів від 200 мільйонів ієн (2,57 млн дол.), повідомив представник японського підрозділу HSBC, що побажав залишитися неназваним.
Банк, тим не менш, збереже сервіс HSBC Premier, обсуживающий приватних клієнтів, які володіють активами на суму понад 10 млн ієн, повідомив представник банку.
Продаж бізнесу є частиною стратегії, представленої банком в травні поточного року. Директор HSBC Стюарт Галлівер планує скоротити щорічні витрати на 3,5 млрд дол., а також переключити увагу на азіатський регіон, прикривши бізнес в країнах, де він не окупається.
Згідно HSBC, загальна сума продаваних активів становила 2,7 млрд дол. до кінця жовтня, однак банк не оголосив вартість продажу.
Credit Suisse, який викупить бізнес у HSBC, повідомив про плани розширити клієнтську базу за рахунок відкриття нових офісів у Голе і Осаці на заході Японії.
Глава сервісу приватного обслуговування Credit Suisse в Японії Джуня Тані повідомив, що угода підтверджує "наміри банку побудувати провідний бізнес по обслуговуванню приватного сектора в Японії, розширити обсяг активів і збільшити рентабельність".
"HSBC змінив пріоритети і намагається збільшити прибутки і урізати витрати, тому пріоритет віддається більш швидкозростаючого бізнесу", - вважає Деніел З стратег Sun Hung Kai Financial в Гонконзі.
"Ймовірно, вони не бачать великого потенціалу зростання на японському ринку, тому їм буде краще перейти на інші країни Тихоокеанського регіону".
Азіатський регіон є найбільш привабливим для великих міжнародних і місцевих банків, що конкурують між собою за збільшення ринкової частки на найдинамічнішому регіоні світу.
Акції HSBC зросли на 2,5% на торгах в Гонконгу.
Поглинання, для якого потрібен дозвіл регуляторів, планується завершити до середини 2012 р.