ua en ru

Храм Гробу Господнього відкриється в середу

Храм Гробу Господнього відкриється в середу Фото: Храм Гробу Господнього (uk.wikipedia.org)

Храм відкриється у середу в 4 години ночі

Храм Гробу Господнього знову відкриється в середу, про це оголосили лідери церкви після того, як Ізраїль призупинив план оподаткування майна церкви в Єрусалимі. Про це повідомляє Timesofisrael.

Храм Гробу Господнього знову відкриється після того, як місто призупинить збір церковних податків. До цього він був закритий протягом трьох днів церквами в знак протесту проти руху муніципалітету Єрусалиму і в очікуванні ізраїльського законодавства, яке вплинуло б на здатність церков продавати свою землю.

"Після конструктивного втручання прем'єр-міністра, Церкви з нетерпінням чекають зустрічі з міністром Ханеббі і всіма тими, хто любить Єрусалим, щоб забезпечити, що наше Святий місто, де наше християнська присутність продовжує стикатися з викликами, залишається місцем, де три монотеїстичні релігії можуть жити і процвітати разом", - йдеться в заяві керівників церкви.

Просування законодавства, підтримане Міністерством юстиції, рішуче виступає проти церковних лідерів, які засуджують те, що вони вважають спробами Ізраїлю обмежити їх здатність купувати і продавати свої єдині реальні активи - реальні нерухомості.

На додаток до муніципалітету Єрусалиму, який призупинив дії по збору податків в останні тижні, уряд також призупинить всі закони про церковні землі, які знаходяться на розгляді, поки комітет не обговорить це питання.

Повідомляється, що комітет буде працювати, враховуючи інтереси всіх задіяних сторін, щоб сформулювати рішення питання муніципальних податків на майно, що належить церквам, які не є будинками для поклоніння.

Нагадаємо, Єрусалимі в знак протесту проти податків закрили Храм Гробу Господнього.