ua en ru

Госпсуд Сумської області порушив провадження по справі про банкрутство ПАТ "Сумихімпром"

Ухвалою Господарського суду Сумської області від 31 січня 2012 р. порушено провадження по справі № 5021/2509/2011 про банкрутство Публічного акціонерного товариства (ПАТ) "Сумихімпром". Про це повідомляє газета "Голос України від 21 лютого 2012 р.

Розпорядником майна ПАТ "Сумихімпром" призначено арбітражного керуючого Романа Марченка. Заяви кредиторів, з грошовими вимогами до боржника, приймаються протягом 30 днів від дня опублікування оголошення.

ПАТ "Сумихімпром" спеціалізується на виробництві фосфатних добрив, двоокису титану і залізоокисних пігментів. 2010 р. "Сумихімпром" закінчив зі збитками 150,915 млн грн. У зв'язку з цим Український кредитно-банківський союз звернувся до Президента Віктора Януковича, прем'єра Миколи Азарова та голови НБУ Сергія Арбузова з відкритим листом. У ньому говориться, що "умисне невиконання "Сумихімпромом" своїх зобов'язань за кредитними договорами може свідчити про створення умов для штучного банкрутства держпідприємства з метою перерозподілу промислових потужностей на користь приватних структур". Також народний депутат Анатолій Гриценко у своєму запиті до Антимонопольного комітету України вказував, що "Сумихімпром" безпосередньо або через пов'язаних осіб контролюється Дмитром Фірташем.

Чисті збитки ПАТ "Сумихімпром" у 2011 р. зменшились у 58 разів - до 2 млн 607 тис. грн.