ua en ru

Хорватія скасувала візи для членів рятувальних місій у разі НС

Хорватія скасувала візи для членів рятувальних місій у разі НС Фото: Хорватія

Відповідне положення вступило в силу ще 28 травня

Хорватія скасувала візи для громадян третіх країн, які є членами екіпажу або членами рятувальних місій в разі надзвичайних ситуацій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України (МЗС).

"28 травня 2015 року набрала чинності прийнята Урядом Республіки Хорватія Положення щодо візового режиму, нормами якого скасовуються візи для певної категорії громадян, зокрема громадян третіх країн - учасниць Конвенції "Про міжнародну цивільну авіацію від 07.12.1944 р.", які є членами громадянського льотного екіпажу при виконанні своїх службових обов'язків і мають діючі звичайні паспорти, звільняються від необхідності отримання віз для в'їзду до Республіки Хорватія", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, скасовані візи для громадян третіх країн, які є членами екіпажу або членами екстрених і рятувальних місій в разі стихійного лиха або катастрофи.

Також, згідно з новими правилами, громадяни третіх країн повинні мати кошти в розмірі 70 євро з розрахунку на день перебування на території Хорватії.

У разі наявності у іноземця листи - гарантії від громадянина Республіки Хорватія або особи, що має вид на проживання в Хорватії, а також при наявності туристичного ваучера або подібного документа сума буде становити 30 євро в день.

Нагадаємо, раніше Туніс скасував візи для українських дипломатів.