ua en ru

У Хорватії затвердили новий уряд

У Хорватії затвердили новий уряд Фото: прем'єр-міністр Хорватії Тихомир Орешкович

Правоцентристський Кабмін на чолі з прем'єр-міністром Тихомиром Орешковичем підтримало більше 50% депутатів

Хорватський парламент в п'ятницю затвердив новий правоцентристський уряд країни, повідомляє Reuters.

Повідомляється, що керувати урядом буде прем'єр-міністр Тихомир Орешкович. "За" відповідне рішення проголосували 83 з 151 депутата парламенту.

Новообраний орган повинен, в першу чергу, зайнятися зупинкою росту державного боргу, зменшенням високого рівня безробіття і стимулюванням зростання економіки, яке спостерігалося в 2015 році після шести років безперервного спаду.

Як повідомив Тихомир Орешковіч, уряд буде інвестувати, в першу чергу, в енергетику, туризм та інфраструктуру. Фінансування здійснюватиметься за рахунок коштів від ЄС - близько 1 млрд євро.

Виступаючи в парламенті перед голосуванням, Орешкович сказав, що ціль його уряду - скоротити дефіцит бюджету і забезпечити високий рейтинг інвестиційного рівня.

"Наша мета - досягти зростання вище 4% до 2020 року і знизити державний борг до рівня нижче 80% валового внутрішнього продукту. Ми хочемо скоротити дефіцит бюджету до рівня нижче 3% ВВП в 2017 і підняти наш кредитний рейтинг в наступному році", - сказав він.

До слова, вже до квітня 2016 Хорватія повинна прийняти новий бюджет.

Нагадаємо, що згідно з прогнозами Bloomberg, Хорватія увійшла до десятки найгірших економік світу з прогнозом зростання в 2016 році 1,1%.