ua en ru

Хорошковський: Виконання вимоги МВФ про підняття тарифів не вирішить проблему покриття собівартості газу

Виконання вимоги МВФ про підняття тарифів не вирішить проблему покриття собівартості газу. Про це під час інвестиційної конференції повідомив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо ми сьогодні за пропозицією МВФ підняли б ціни в два рази (тарифи), то ми всього досягли би близько 25-30% собівартості ціни газу. Тобто, ми все одно не вирішуємо цю проблему", - заявив Хорошковський.

Він зазначив, що навіть за умови підняття ціни в умовах нинішнього законодавства в Україні велика категорія людей, які сьогодні не вимагають державної субсидії, потраплять в цю категорію. "Відповідно, все одно потрібно розраховувати навантаження на бюджет. Відповідно, треба розраховувати наші можливості по компенсаціях. На це питання треба дивитися в комплексі", - відзначив перший віце-прем'єр.

"Я хочу створити таку систему компенсації при монетизації наших пільг, яка дозволить давати субсидію тим людям, які її потребують. Сьогодні очевидно, що дотація ціною найбезрозсудніша", - додав він.

Раніше Хорошковський заявив, що позиція МВФ щодо підвищення тарифів на газ в Україні залишається жорсткою.