ua en ru

Хорошковський запропонував провідним українським виробникам алкоголю підняти акцизи на продукцію, - джерело

Перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський запропонував провідним українським виробникам алкоголю підняти акцизи на свою продукцію для підвищення надходжень до бюджету. Про це повідомляє видання "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на власне джерело, присутнє на нараді віце-прем'єра c виробниками алкогольної продукції, присвяченому підвищенню надходжень від акцизного збору.

"Ми очікували, - розповів один з учасників наради, - що Валерій Іванович як колишній глава СБУ розповість, що ринок виробництва спирту та горілки буде легалізований ..., що будуть перекриті всі дороги відходу від оподаткування. Тобто буде розширена база оподаткування в галузі , створено стимул для зміцнення і розвитку легальних горілчаних брендів. Що будуть вирішені корпоративні суперечки, якими криміналітет розриває деякі горілчані компанії. Що держава створить умови для стимулювання експорту алкоголю, ... але замість цього ми почули стару заїжджену ідею, що Кабмін збирається знову підняти мінімальну роздрібну ціну на горілку. Виграють від цього кілька дорогих брендів", - додав він.

На думку виробників, збільшення податкового навантаження на легальний білий сектор до різкого збільшення платежів до бюджету не призведе. "Мільярди податків можна знайти тільки в чорному бізнесі, який держава повинна забрати", - відзначило джерело.

Нагадаємо, начальник податкової міліції України Андрій Головач 21 березня заявив, що Податкова міліція України з початку 2012 р. вилучила понад 800 тис. літрів фальсифікованого алкоголю загальною вартістю понад 36 млн грн.