ua en ru

Хорошковський запропонував об’єднати зусилля центральних органів виконавчої влади у будівництві

Перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський пропонує об'єднати зусилля центральних органів виконавчої влади в будівництві, щоб більш ефективно використовувати кошти місцевих бюджетів. Про таку ініціативу першого віце-прем'єр-міністра на сьогоднішньому брифінгу повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз з першим віце-прем'єром ми розмовляли, у нього є пропозиція об'єднати всі зусилля... Тобто сьогодні будують багато центральних органів виконавчої влади, і є пропозиція об'єднати всі ці зусилля для того, щоб ефективніше використовувати кошти місцевих бюджетів", - сказав Близнюк.

Він додав, що з 9,4 млн кв. м житла кошти населення та індивідуальних забудовників склали 59% від загальної суми вартості, у будівництві приватного житла - 16%, а підприємств, установ і організацій - 19%. "Я, на жаль повинен констатувати, що держава не є суттєвим гравцем на будівельному ринку", - зазначив Близнюк

На думку Близнюка, ефективність такого підходу буде високою оскільки, "200 млн грн, вкладених державою (на будівництво доступного житла) дають 480 млн грн, які вкладають люди, і разом виходить 680 млн грн. Ми зараз розробили програму, про яку я вам сказав, і, наприклад, ми будемо мати ще 1 млрд грн, якщо буде зроблено такий крок, це буде вдвічі або і втричі ефективніше".

Зазначимо, згідно з інформацією Близнюка, держава в 2011 р. інвестувала 98 млн грн в доступне житло для громадян.