ua en ru

Хорошковський: Звільнення Тимошенко не вирішує питання вступу України до Євросоюзу

Звільнення екс-прем'єр-міністра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко не вирішує питання вступу України до Євросоюзу. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський в ефірі програми "Шустер Live".

"На сьогодні ми не можемо формувати порядок денний з одного питання. І ви прекрасно знаєте, що навіть, якщо вирішити питання Тимошенко, це не означає прямого доступу до Європейського союзу. Якщо ми рахуємо саме таким чином, то ми просто помиляємось", - сказав Хорошковський.

Він додав, що є великий ряд економічних і технічних питань, які треба вирішити Україні.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 р. Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі з забороною займати певні державні посади протягом ще трьох років за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією в січні 2009 р. Також суд зобов'язав Тимошенко виплатити НАК "Нафтогаз України" близько 200 млн дол. 30 грудня 2011 р. Тимошенко була етапована з Київського СІЗО в Качанівську виправну колонію в Харкові. У лютому ц. р. Вищий спеціалізований суд України із розгляду цивільних та кримінальних справ прийняв до розгляду касацію захисту Тимошенко на вирок у газовій справі. Розгляд касації заплановано на 15 травня ц. р.