ua en ru

Хорошковський: Дефолта в цьому році в Україні не буде

Перший віце-прем'єр України Валерій Хорошковський заявив, що в цьому році дефолт Україні не загрожує. Про це він заявив в ході прес-конференції в Кабінеті міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

Коментуючи показник Вloomberg, в якому мова йде про те, що Україна входить до п'ятірки країн, яким загрожує дефолт, Хорошковський наголосив: "коли минулого разу Вloomberg про це говорив, я як раз знаходився за кордоном і мав можливість познайомитись з оригіналом тексту, і там ситуація виглядала трошки іншим чином. Давайте я не буду характеризувати, на якій підставі Вloomberg давав таку оцінку, можу сказати, що на сьогоднішній день ми не бачимо загрози дефолту взагалі. Тобто, і в рамках збалансованості бюджету, і в рамках економічного розвитку, ми на сьогоднішній день можемо обслуговувати свої борги без проблем".

Хорошковський також зазначив, що: "сьогодні всі проблемні питання, у тому числі навантаження ... на червень, яка була досить великою, вона виконана ... уряд зі своїми боргами розрахувався і до кінця року ми взагалі не бачимо ситуацію, яка може перешкодити нам виконувати (розрахунки з боргами) ", - сказав перший віце-прем'єр.

Випереджаючи запитання журналістів чи не означає це, що така ситуація може виникнути в наступному році, Хорошковський підкреслив, що на снаступний рік буде сформований інший бюджет в якому будуть інші показники.