ua en ru

Honda загрожує штраф у 35 млн дол. за приховування даних про 1,7 тис. аварій

Японський концерн Honda Motor Co. може бути оштрафований на 35 млн дол. за приховування відомостей про 1 тис. 729 аварій за 11 років з його участю автомобілів, в яких постраждали або загинули люди.

Японський концерн Honda Motor Co. може бути оштрафований на 35 млн дол. за приховування відомостей про 1 тис. 729 аварій за 11 років з його участю автомобілів, в яких постраждали або загинули люди. Про це повідомляє Bloomberg.

В огляді, який концерн подав в Національну адміністрацію безпеки дорожнього руху США (National Highway Traffic Safety Administration, NHTSA), Honda пояснила заниження загального числа аварій комп'ютерним збоєм. Сам регулятор поки не опублікував дані, оскільки проводить розслідування.

Про перших 1 тис. 144 випадках умовчання про аварії Honda повідомила після виявлення неполадок в подушках безпеки, виготовлених фірмою Takata Corp. Тоді з-за дефектів в подушках інший Honda відкликала майже 170 тис. машин: при аваріях водії і пасажири були поранені осколками, викинутими з повітряного мішка. Всього через подушки даного виробника по всьому світу були відкликані 17 млн автомобілів.

В кінці жовтня стало відомо, що на 3,5 млн дол. оштрафований Ferrari. Як пояснили в Національної адміністрації США по безпеці дорожнього руху, виробник спортивних машин протягом трьох років не надавав інформацію про скарги клієнтів на якість машин, про можливі дефекти, а також про трьох ДТП зі смертельним результатом за участю машин Ferrari.

Нагадаємо, автомобільна компанія Toyota оголосила 12 листопада про відкликання 361,8 тис. автомобілів по всьому світу через трьох дефектів.