ua en ru

Холодницький заявив, що йому пропонували "працювати" проти НАБУ

Холодницький заявив, що йому пропонували "працювати" проти НАБУ Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

Холодницький розповів про втручання в розслідування антикорупційних справ

Голова спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький заявив про здійснення тиску певними особами на нього з пропозицією працювати проти НАБУ. Таку інформацію Холодницький повідомив під час брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

У той же час, Холодницький не надав конкретну відповідь щодо того, хто саме здійснював тиск.

"Скажу так, коли негласно були пропозиції працювати проти НАБУ, я відмовлявся. На жаль детективи НАБУ такою пропозицією щодо САПу скористалися. Коли були, я говорив, що САП цим займатися не буде",- заявив Холодницький

Також голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив про наявність загроз для належного розслідування антикорупційних справ.

"Як ви розумієте, в моєму кабінеті в силу специфіки служби обговорюються мало не все виробництво. Я вже не ставлю питання, наприклад, що відомо Генеральній прокуратурі та департаменту щодо тих виробництв, які ми обговорювали. Які слідчі і процесуальні негласні розшукові дії, що ми планували? Чи Не буде потім використання цих записів приводом для розкриття та попередження фігурантів. Сам факт є загрозливий для цих виробництв, звичайно",- заявив Холодницький.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) дали роз'яснення з розслідування стосовно керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницкого.

Зокрема, було заявлено, що ситуація, яка склалася навколо Холодницкого, не зупиняє співпрацю НАБУ і САП.