ua en ru

Холодницький: зарплата антикорррупционных прокурорів буде складати 30 тис. гривень

Холодницький: зарплата антикорррупционных прокурорів буде складати 30 тис. гривень Фото: Назар Холодницький

Холодницький зазначив, що Антикорупційна прокуратура запрацює в повному обсязі після повного формування її штату

Посадовий оклад співробітників антикорупційної прокуратури складе близько 30 тисяч гривень. Про це в ході брифінгу повідомив заступник генерального прокурора України - керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується заробітної плати працівників Антикорруционной прокуратури, то за законодавством посадовий оклад прокурора антикорупційної прокуратури повинен бути не менше посадового окладу керівника відділу центрального апарату Національного антикорупційного бюро. Тобто в середньому це становить близько 30 тис. грн", - повідомив антикорупційний прокурор.

Холодницький вважає, що неможливо боротися з корупцією з зарплатою 100 або 200 доларів.

"Але питання фінансування досі залишається відкритим, оскільки ті кошти, які необхідні для функціонування органів прокуратури, і ті, які нам пропонують у бюджеті, не збігаються", - зазначив він.

Також Холодницький повідомив, що Антикорупційна прокуратура запрацює в повному обсязі після повного формування штату співробітників, однак, не зміг назвати певні терміни.

"Це залежить від комісії, яка зараз обирає кандидатів на адміністративні посади і чим швидше вона завершить свою роботу, чим швидше будуть призначені керівники, далі створюється комісія, яка буде відбирати працівників на рядові посади... Як тільки, так і зразу ми починаємо працювати", - заявив антикорупційний прокурор.

Холодницький також зазначив, що має намір звернутися до комісії, яка визначає співробітників Антикорупційної прокуратури з тим, щоб прискорити цей процес.

За його словами, у вівторок, 1 грудня, комісія не змогла запропонувати кандидатури на посаду першого заступника та заступників антикорупційного прокурора. Разом з тим Холодницький допустив, що якщо в четвер , 3 грудня, комісія запропонує конкретні кандидатури на керівні посади Спеціалізованої антикорупційної прокуратурі, то він без зволікання вибере і затвердить своїх заступників.

"Вже ключі до Єдиного реєстру заяв отримав, ми не будемо чекати призначення всіх працівників, ми будемо працювати принаймні вже після призначення хоча б керівництва цієї організації", - додав Холодницький.

Нагадаємо, директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник сподівається, що антикорупційний прокурор Назар Холодницький протягом двох днів приступить до роботи.