ua en ru

Холодницький розповів, яке покарання понесуть причетні до махінацій в українському футболі

Холодницький розповів, яке покарання понесуть причетні до махінацій в українському футболі Фото: Назар Холодницький (Віталій Носач/РБК-Україна)

Максимальним покаранням для винних може бути довічне відлучення від футболу

Максимальним покаранням для причетних до махінацій в українському футболі може бути довічне відлучення від футболу. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив перший віце-президент ФФУ Назар Холодницький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Поки чекаємо інформацію від правоохоронних органів з більш точною інформацією", - сказав він.

Далі, як зазначив Холодницький, з цього приводу буде засідання Комітету з етики та чесної гри ФФУ та Комітету арбітрів.

"Покарання, яке передбачає кримінальний закон, воно прописано в кодексі - від 3 до 5 років позбавлення волі... У свою чергу Федерація буде використовувати всі повноваження як можна швидше і не буде нікого вигороджувати... Максимальне покарання - це довічне відлучення від футболу, але кожен повинен понести покарання у міру тих вчинків, які він зробив... Наші рішення мають бути об'єктивними і справедливими", - сказав Холодницький.

Нагадаємо, вчора, 22 травня, голова Нацполіції України Сергій Князєв повідомив, що Національна поліція України встановила близько 50 договірних матчів за участі низки професійних клубів.