ua en ru

Холодницький розказав, які статті йому інкримінують

Холодницький розказав, які статті йому інкримінують Фото: Назар Холодницький (УНІАН)

Холодницький заявив про упереджене ставлення департаменту, що розслідує провадження щодо нього

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький розказав, які статті йому інкримінують. Про це Холодницький повідомив журналістам після допиту у ГПУ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дві статті інкримінуються: примушування давати свідчення свідка та розголошення даних розслідування. Не заарештували, не запідозрили, все нормально, будемо триматися. Я розумію, які відносини були у САП та НАБУ із цим департаментом. Я не бачу сенсу давати будь-які покази. Все це інтерв'ю на "Дзеркалі тижня" (Артема Ситника, - ред.) зводиться до однієї лише справи. Якщо я йду, то виконувати обов'язки буде перший заступник. Питання процесуальні всі може виконувати лише заступник генерального прокурора. Всі призначення прокурорів треба погоджувати з генпрокурором. Тут не буде жодного втручання в діяльність", - повідомив Холодницький.

Крім того, Холодницький заявив про упереджене ставлення департаменту, що розслідує провадження.

"Є упереджене ставлення зі сторони департаменту. Я чекаю зміни прокурорів та слідчих департаменту, власне, який розслідує це провадження", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні Холодницький прийшов на допит до ГПУ.

Зазначимо, 30 березня Холодницький був запрошений на 10 годину на допит в якості свідка у департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ. Але тоді на допит він не прийшов, заявивши, що повістки про виклик не отримував.