ua en ru

Холодницький не отримав дисциплінарну скаргу, складену Луценком

Холодницький не отримав дисциплінарну скаргу, складену Луценком Фото: Назар Холодницький (РБК-Україна)

Холодницький також готовий прийняти рішення щодо звільнення з посади

Керівник Спеціалізованої прокуратури (САП) Назар Холодницький, якого просить звільнити генеральний прокурор України Юрій Луценко, заяви, що не бачив дисциплінарної скарги генпрокурора. Про це Холодницький заявив у коментарі "5 каналу".

"Я буду оскаржувати кожну позицію. Та спершу дайте почитаю скаргу, що там написали. Я так розумію, що вони будуть керуватися тими дисками - послухаємо що там є, і кожне слово будемо просто коментувати", - сказав Холодницький.

Він також додав, що готовий прийняти рішення щодо звільнення з посади, однак зробить це після усіх слідчих процедур.

"Я знаю, що будуть ставити питання зняття з посади на час провадження…Я за посаду не тримаюся і прийму рішення про подальше перебування після закінчення всіх цих процедур", - додав Холодницький.

Нагадаємо, генеральний прокурор України Юрій Луценко 30 березня попросив звільнити Назара Холодницького з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Луценко зазначив, що до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів направили скарги на керівника САП Назара Холодницького.

Згодом у Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) дали роз'яснення по розслідуванню щодо Холодницького. Так, у НАБУ зазначили, що існують підстави вважати, що в діях Холодницького можуть вбачатися ознаки для притягнення його до кримінальної та дисциплінарної відповідальності. 30 березня 2018 року директор НАБУ Артем Ситник скерував скаргу до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП).

За словами директора НАБУ, голова САП міг "зливати" інформацію про підготовку обшуків, гальмував розслідування і тиснув на прокурорів. Підозри НАБУ підтвердилися, розповів Ситник, в ході розслідування справи мера Одеси Геннадія Труханова.

Крім того, Юрій Луценко підтвердив, що ГПУ проводила слідчі дії стосовно керівника САП Назара Холодницького. Зокрема, у кабінеті керівника САП буди встановлені підслуховуючі пристрої.