ua en ru

Холодницький міг "зливати" інформацію про підготовку обшуків у справі Труханова, - НАБУ

Холодницький міг "зливати" інформацію про підготовку обшуків у справі Труханова, - НАБУ Фото: Артем Ситник (РБК-Україна)

Холодницький систематично розголошував закриту інформацію фігурантам корупційних справ

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький міг "зливати" інформацію про підготовку обшуків у справі міського голови Одеси Геннадій Труханова, відкритої за фактами розкрадань в одеській мерії. Про це в інтерв'ю zn.ua розповів директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник.

За словами Ситника, в НАБУ періодично приходила інформація про дивні дії Холодницького та окремих прокурорів САП. А не так давно при отриманні інформації у справі про розкрадання в одеській мерії підтвердилися найгірші підозри.

"Як з'ясувалося згодом, приблизно в той же час аналогічні сигнали щодо керівника САП отримували і наші колеги з Генеральної прокуратури, у зв'язку з чим ними було зареєстровано кримінальне провадження", - зазначив він.

Ситник також розповів, що коли детективи НАБУ приїхали до Одеси з обшуками, фігуранти справи швидко виїхали за кордон.

"Тут у нас є вагомі підстави припускати "злив" інформації фігурантам з боку керівника САП, який, як з'ясувалося, знав про їх переміщеннях інформацію, якою слідство не володіло", - додав Ситник.

У той же час він зазначив, що на зроблених у кабінеті Холодницького записах не зафіксовано передачу грошей.

"Керівник САП має системний непроцессуальный контакт з особами, які є об'єктами певних розслідувань - бенефіціарами фірм, які проходять у розслідуваннях НАБУ. І це аж ніяк не менше зло, ніж разова передача грошей. Ми маємо докази системного розголошення закритої інформації потенційним фігурантам або особам, яких стосуються процесуальні дії", - підкреслив Ситник.

Нагадаємо, раніше Ситник заявив, що ризик збереження Холодницького на посаді глави САП перевищує всі інші. Він також назвав Холодницького корумпованим прокурором.