ua en ru

Хокеїста збірної Словенії усунули від Олімпіади-2018 через допінг

Хокеїста збірної Словенії усунули від Олімпіади-2018 через допінг Фото: Жига Єгліч (facebook.com/Žiga-Jeglič)

В організмі спортсмена виявлені сліди фенотеролу

Нападник збірної Словенії з хокею Жига Єгліч здав позитивний тест на допінг. Про це повідомив Спортивний арбітражний суд (CAS) у Лозанні.

Обидві проби 29-річного хокеїста виявилися позитивними. В організмі спортсмена виявлені сліди забороненого препарату фенотеролу. Єгліч відсторонений від подальшої участі в Олімпійських іграх 2018 року у Пхьончхані, протягом доби він має залишити олімпійське селище.

Форвард розповів, чому його допінг-проба дала позитивний результат.

"Я приймаю ці ліки проти астми за порадою лікаря. Вони були призначені мені після дихальних тестів у Словаччині в 2017 році. На жаль, я забув повідомити про нього як про терапевтичне виключення. Я випустив з уваги різницю з подібними ліками, які дозволені, що дозволило б мені використовувати їх в разі проблем з диханням на Олімпіаді. це сталося через неуважність. Приношу вибачення перед усіма, на кого це вплине", - розповів сам Єгліч.

Хокеїст провів три матчі в Пхьончхані і став автором одного голу. У вівторок, 20 лютого, збірна Словенії зіграє в матчі плей-оф із командою Норвегії за право зіграти в чвертьфіналі.

29-річний нападник виступає в Континентальній хокейній лізі (КХЛ), починав цей сезон у "Торпедо" (Нижній Новгород, Росія), а потім перейшов до "Нафтохіміка" (Нижньокамськ, Росія).

Нагадаємо, перший випадок порушення антидопінгових правил на зимовій Олімпіаді 2018 року був виявлений у японського шорт-трекіст Кея Сайто.