ua en ru

Хокінг вважає, що штучний інтелект може знищити людство

Хокінг вважає, що штучний інтелект може знищити людство Фото: Стівен Хокінг

Хокінг заявив про необхідність досліджень ШІ, щоб уникнути можливих помилок

Професор Стівен Хокінг заявив, що штучний інтелект (ШІ) може знищити людство. Про це повідомляє британське видання Express.

Він визнав, що ШІ приносить людям позитивні результати, але Він також поставив питання: "У кінцевому рахунку, ШІ допоможе людству, або можливо, може його знищити?".

За словами вченого, немає ніякої реальної різниці між тим, що може бути досягнуто біологічним мозком, і тим, що може бути досягнуто комп'ютером.

"ШІ буде в змозі постійно переробляти себе. Люди, обмежені повільної біологічною еволюцією, не могли конкурувати і можуть бути замінені ІІ".

Наголошується, що його мова вийшла на тлі посилення конкуренції серед китайських компаній, які вкладають значні кошти в розвиток технологій штучного інтелекту і найму талантів із Силіконової долини для того, щоб просунутися в глобальній гонці.

AI тепер зазвичай використовується в широкому спектрі додатків, програмного забезпечення розпізнавання осіб і кібербезпеки до більш футуристичних технологій, таких як самохідні транспортні засоби.

Він додав про необхідність досліджень ШІ, щоб уникнути можливих помилок.

Нагадаємо, що раніше англійський фізик-теоретик Стівен Хокінг розповів, що людство не проживе на Землі більше 1 тис. років.