ua en ru

Ходорковський заявив про готовність стати Президентом Росії

Екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський заявив, що розглядає для себе можливість стати Президентом Росії, якщо це буде потрібно для подолання кризи в РФ.

Екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський заявив, що розглядає для себе можливість стати Президентом Росії, якщо це буде потрібно для подолання кризи в РФ. Про це він заявив вчора в Парижі, передає французьке видання Le Monde.

Відповідаючи на питання про своє бажання коли-небудь в майбутньому стати Президентом Росії, Ходорковський відповів: "Я не ставлю такої мети перед собою. Я б не цікавився подібною ідеєю стати Президентом Російської Федерації, якщо б країна розвивалася нормально".

"Але якщо для того, щоб подолати кризу і провести конституційну реформу, суть якої полягає в тому, що передати повноваження Президента судовій системі, парламенту і громадянському суспільству, то я був би готовий взяти на себе цю частину роботи", - зазначив Ходорковський.

Нагадаємо, Ходорковський більше десяти років провів в ув'язненні за вироком суду за шахрайство і розкрадання.

Президент Росії Володимир Путін 20 грудня 2013 р. підписав указ про його звільнення. Ходорковський заявляв про те, що не має наміру втручатися в політичне життя країни.