ua en ru

Ходорковський прокоментував звинувачення у вбивстві мера Нафтоюганська

Ходорковський прокоментував звинувачення у вбивстві мера Нафтоюганська Фото: Михайло Ходорковський

Ходорковський припустив, що це реакція на серію статей про майбутнє Росії

Колишній глава ЮКОСа Михайло Ходорковський прокоментував заяву офіційного представника Слідчого комітету Російської Федерації Володимира Маркіна, який назвав Ходорковського замовником вбивства мера Нафтоюганська Володимира Пєтухова. Свій коментар Ходорковський залишив у Twitter.

"Прошу Маркіна уточнити, це реакція на виконання Гааги або на серію статей про майбутнє Росії після Путіна?" - пише Ходорковський.

Нагадаємо, керівник управління взаємодії зі ЗМІ СК РФ Володимир Маркін заявив, що в Следкоме відновили розслідування справи про вбивство мера Нафтоюганська Володимира Пєтухова у 1998 р. і підозрюють, що до злочину може бути причетний Михайло Ходорковський.

Зазначимо, Володимир Пєтухов був застрелений 26 червня 1998 р. в день народження Ходорковського.

У 2005 р. звинувачення у вбивстві Пєтухова було висунуто колишньому керівнику відділу внутрішньої економічної безпеки НК "ЮКОС" і екс-начальника відділу управління безпеки ВАТ банк "Менатеп" Олексію Пічугіну. Через два роки суд визнав його винним у злочині і засудив до довічного ув'язнення. У вироку зазначалося, що Пічугін організував вбивство Пєтухова, який намагався повернути в бюджет приховані ЮКОСом податки. Імен замовників вбивства Пєтухова у вироку названо не було.