ua en ru

У ході військової операції Туреччини в сирійському Африні ліквідували 790 бойовиків

У ході військової операції Туреччини в сирійському Африні ліквідували 790 бойовиків Фото: турецький танк (Türk Silahlı Kuvvetleri)

Туреччина розпочала операцію "Оливкова гілка" в Сирії 20 січня

В ході військової операції Туреччини в сирійському Африні ліквідували 790 бойовиків. Про це з посиланням на дані Генштабу Збройних сил Туреччини повідомляє "Анадолу".

"Частини ЗС Туреччини і загони Сирійської визвольної армії (СОА) продовжують антитерористичну операцію в районі Афрін на північному заході Сирії. Кількість терористів, знешкоджених з початку операції "Оливкова гілка", станом на 1 лютого досягла 790", - йдеться в повідомленні.

Крім того, в Генштабі Туреччини відзначили, що в результаті ударів ВПС Туреччини в рамках операції в Африні були знищені ще 18 об'єктів терористів.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявляв, що Туреччина "очистить від терористів" всю зону кордону з сусідньою Сирією. За його словами, таким чином Туреччина забезпечить для сирійських біженців, яких вона прийняла, можливість повернутися додому, коли прикордонну зону "очистять від терористів".