ua en ru

У ході ЗНО-2015 тільки двоє абітурієнтів набрали максимум з трьох предметів, - УЦОЯО

У ході ЗНО-2015 тільки двоє абітурієнтів набрали максимум з трьох предметів, - УЦОЯО Фото: Ігор Лікарчук

84 абітурієнта отримали по 200 балів із двох предметів

В ході проходження зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в 2015 р. усього два абітурієнти набрали по 200 балів з трьох предметів і 84 отримали по 200 балів із двох предметів. Про це повідомляє видання "Урядовий кур'єр" із посиланням на дані Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).

Так, зазначається, що найбільше 400-бальників у Львівській області (17), й Києві (16). Немає жодного у Кіровоградській, Миколаївській і Херсонських областях.

Окрім того, згідно з даними УЦОЯО, 70% абітурієнтів, які зазвичай складають ЗНО, працюють із репетиторами.

Також повідомляється, що до жодного ВНЗ не можуть подати документи ті, хто не склав тестування з української мови та літератури, а таких налічується 22 тисячі 610 чоловік. Разом з тим, майже 13 тис. абітурієнтів взагалі не з'явилися на тест з української мови, отже вони теж цього року втратили змогу стати студентами.

Разом з тим, директор УЦОЯО Ігор Лікарчук повідомив, що англійську мову цього року складали майже 72 тис. абітурієнтів.

"Максимально можливу кількість тестових балів із цих 72 тис. отримали всього 13 осіб. Майже 10 тис. порогового бала з іноземної мови не здолали. Найбільше таких у Херсонскій і Миколаївській областях - по 20%, у Кіровоградській - 17%. Простий приклад: у тесті потрібно було написати товаришеві листа про спорт. І 21% із тих, хто виконував цей тест, не написав жодного слова", - повідомив Лікарчук.

Щодо вступної кампанії, то Лікарчук зазначив, що університети в Україні автономні, і вони самостійно приймають рішення, якого абітурієнта собі брати.

"І тут дуже показово, що 90% університетів мінімальним балом, який вони вимагають від свого абітурієнта, поставили 100 - нижче просто не можна!", - додав директор УЦОЯО.

Нагадаємо станом на ранок 14 липня 2015 р. , у Єдиній державній електронній базі з питань освіти зареєстровано 386 тис. 222 заяви від 115 тис. 381 абітурієнта.

Вступна кампанія-2015 триватиме до 31 липня.