ua en ru

У ході зіткнень на кордоні сектора Газа загинули 7 людей

У ході зіткнень на кордоні сектора Газа загинули 7 людей Фото: зіткнення (twitter.com-bbryantjones)

Серед загиблих двоє підлітків

У п'ятницю, 28 вересня, внаслідок сутичок з ізраїльськими солдатами на кордоні із сектором Газа загинули семеро палестинців. Про це повідомляє агентство dpa посилаючись на Міністерство охорони здоров'я Палестини.

У повідомленні йдеться, що внаслідок сутичок загинули 7 палестинців, ще 506 осіб отримали поранення, зокрема 90 - вонепальні.

Крім того, серед загиблих - двоє підлітків віком 12 та 14 років.

За даними ізраїльської армії, приблизно 20 тис. палестинців зібралися на різних ділянках уздовж кордону та жбурляли в солдатів коктейлі Молотова, вибухові пристрої та каміння. У відповідь ізраїльська військова авіація завдала по сектору Газа двох авіаударів. Ціллю одного з них стала база радикального палестинського руху ХАМАС.

Зазначається, що палестинці з березня проводять марші вздовж кордону із сектором Газа. За словами Ізраїлю, марші - це завуальовані спроби ХАМАСу здійснити напади на прикордонну територію.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що в ході зіткнень на кордоні сектора Газа одна людина загинула, ще 54 людини отримали поранення. У всіх 54 постраждалих констатували вогнепальні поранення.

Крім того, раніше повідомлялося, що палестинські активісти здійснили спробу прориву блокади Газу армією Ізраїлю, в результаті чого постраждало більше 50 людей.