ua en ru

В ході розмінування під Калинівкою виявлено понад 2 тис. вибухонебезпечних предметів

В ході розмінування під Калинівкою виявлено понад 2 тис. вибухонебезпечних предметів Фото: розмінування (dsns.gov.ua)

Відкритих вогнищ горіння і вибухів боєприпасів на території складу не спостерігається

Співробітники ДСНС України під час обстеження території навколо Калинівки, де сталися вибухи на складах з боєприпасами, вилучили 2 251 тис. вибухонебезпечних предметів. Про це йдеться в повідомленні держслужби.

Відзначається, то станом на ранок 11 жовтня відкритих вогнищ горіння і вибухів боєприпасів на території складу не спостерігається.

Зведеним піротехнічним загоном ДСНС України (101 чоловік та 38 одиниць техніки) проводиться очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів у 5-кілометровій зоні навколо арсеналу. Обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 22,773 тис. га території, виявлено та вилучено 2 тис. 251 вибухонебезпечних предметів", - йдеться в повідомленні.

З початку виконання робіт було отримано та виконано 427 заявок від населення по виявленню вибухонебезпечних предметів, додали в ДСНС.

"До ліквідації надзвичайної ситуації залучено 1 477 тис. чол. і 288 од. тех., з них від ДСНС 211 чол. і 74 од. тех., Нацполіції - 19 чол. та 4 од. тех., Збройних сил України - 1 тис. 34 чол. і 187 од. тех., СБУ - 174 чол. та 20 од. тех., ВАТ "Укрзалізниця" - 39 чол. і 3 пожежних поїзди", - розповіли в ДСНС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про 1,8 тис. вибухонебезпечних предметів, які ДСНС вилучила в ході розмінування під Калинівкою.