ua en ru

У ході розмінування в Калинівці виявлено майже 1700 вибухонебезпечних предметів

У ході розмінування в Калинівці виявлено майже 1700 вибухонебезпечних предметів Фото: розкидані боєприпаси в Калинівці після вибухів на складі (прес-центр ДСНС)

Відкритих осередків горіння та вибухів боєприпасів на території складу не спостерігається

У ході розмінування території після вибухів на складах боєприпасів у Калинівці, що під Вінницею, рятувальники вже виявили майже 1700 вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 07:00 8 жовтня 2017 року відкритих осередків горіння та вибухів боєприпасів на території складу не спостерігається", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що піротехніками ДСНС продовжується виконання заявок від населення щодо виявлення підозрілих предметів. Усього з початку виконання робіт отримано та виконано 398 заявок.

"Обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 20,368 тис. га території з 30,4 тис. га. Проводиться очищення від вибухонебезпечних предметів місцевості у 5-кілометровій зоні навколо арсеналу. У ході проведення робіт з гуманітарного розмінування виявлено, вилучено та передано представникам 48 арсеналу - 1690 вибухонебезпечних предметів", - доповіли в ДСНС.

За даними відомства, всього до ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 1 тис. 504 особи та 289 одиниць техніки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час розмінування після вибухів на військовому складі в Калинівці, що під Вінницею, загалом уже виявлено понад 1,5 тис. вибухонебезпечних предметів.