ua en ru

В ході перевірки на МА "Тольятті-Одеса" були проведені навчання для запобігання вибуху

В ході перевірки на аміакопроводі (МА) "Тольятті-Одеса" були проведені навчання для запобігання вибуху. Про це йдеться в повідомленні прес-служби миколаївського управління ДП "Укрхімтрансаміак".

Як наголошується, в ході експерименту СБУ перевірила наявність вразливих місць і якість охорони на МА. Зокрема, проводилася перевірка на предмет виявлення сторонніх осіб та підозрілих предметів, вивчалася реальна можливість проникнення сторонніх осіб на внутрішню територію об'єктів МА, в тому числі і на сателітний пост секціонування (СПС) з імовірністю подальшого встановлення саморобного вибухового пристрою. Також співробітники СБУ проінспектували безпеку об'єктів, які знаходяться під патрулюванням охоронних фірм.

Так, за даними прес-служби, після перевірки управління СБУ в Одеській області була надана інформація про те, що на сьогоднішній день керівництво УДП "Укрхімтрансаміак" в особі директора Віктора Бондика забезпечило впровадження систем, що відповідають за безпеку транспортування аміаку магістральним аміакопроводом "Тольятті-Одеса". Зокрема, автоматизованої системи управління технологічним процесом (АСУ ТП) "PlantScape" - комплекс технічних і програмних засобів, призначених для автоматизації управління техпроцесом транспортування рідкого аміаку через МА, АС "Сіріус" - комплекс технічних і програмних засобів, призначених для моніторингу процесу транспортування рідкого аміаку, комплексу систем, призначеного для раннього виявлення загрози виникнення надзвичайних ситуацій на об'єктах МА, а також для оповіщення обслуговуючого персоналу про виникнення загрози або про виниклої надзвичайної ситуації, а також інших автоматизованих систем зв'язку і оповіщення населення, призначених для забезпечення безпечної і надійної експлуатації МА

Як відзначається, під час експерименту також було відзначено виконання своїх службових та функціональних обов'язків з боку технічного персоналу СПС, який в найкоротші терміни виявив імітаційний саморобний вибуховий пристрій під час проведення планових технічних заходів і якісне виконання інструкцій з реагування в разі виявлення сторонніх предметів і осіб на території об'єкта.